Offert

Vill du komma igång med bytet på en gång? Här kan du ta in offert på din nya värmempump. Vi guidar dig för att du ska kunna få till en så bra värmepumpsaffär som bara möjligt.

Tumregeln är att alltid ta in offerter från tre till fem värmepumpsfirmor för att kunna få en så balanserad bild som möjligt av vilken värempump de rekommenderar för just dig samt vad priset blir för den dimensionering (effekt) som krävs för att kunna täcka så stor del av ditt värmebehov som möjligt.

Börja med att fylla i detta formulär (gratistjänst), och sedan kommer upp till fem installatörer som är manuellt granskade och utvalda att kontakta dig med prisförslag. Sedan är det dags att börja sållningsprocessen.

Efter offert - välj rätt installatör

När du har de olika offerterna framför dig är det dags att analysera de olika installatörerna för att se vilken som är bäst för dig. Pris är givetvis en faktor, liksom upplevt förtroende, seriositet, kompetens och flexibilitet. I slutändan kan bara du själv avgöra vilken av värmepumpsofferterna som är rätt för dig, men här är sju tips på vägen mot att göra rätt val:

  1. Läs vår genomgång av pris för att byta värmepump. Då får du ett hum om var priset bör ligga för ditt värmepumpsbyte. Observera dock att varje värmepumpsaffär är unik och ditt "rätta" pris får du bäst genom att se snittet av de föreslagna offerter du tar in.
  2. Be företagen om referensobjekt från tidigare installationer.
  3. Be att de gör en skriftlig kalkyl på vilken värmepump de föreslår, vad det hela kostar och hur stor besparing de gör.
  4. Säg att du förhandlar med flera leverantörer och att du kommer välja den som kommer med bästa erbjudandet.
  5. Kom ihåg att priset är sekundärt; det viktiga är hur mycket mindre pengar du betalar för din värme.
  6. Ta företagens organisationsnummer och kontrollera dem hos Skatteverket för att säkerställa att de är seriösa.
  7. Glöm inte ROT-avdraget för installationskostnaden! Den halveras genom ROT, denna "rabatt" ska firman göra automatiskt och du ska alltså betala för installation efter avdrag.

Hoppas att dessa råd hjälper dig på vägen att ta in offert på ditt värmepumpsbyte.