Kunskapsbank och länkar

Här samlar vi bra länkar och kunskapsökande material runt allt som rör att byta värmepump, bergvärme, jordvärme, luft/vattenvärme med mycket mera som berör dig som äger ett hus. OBS! Länkarna leder till externa sidor och öppnas i ny flik.

Luft/vatten-värmepumpar - allt för dig som vill veta mer om specifikt luft/vattenvärme och hur du klokast går tillväga för att få till en kostnadssmart installation.

Byggmentor Energi - den del av konsumenvägledande sajten Byggmentor.se som fokuserar på energifrågor; allt från isolering och elpriser till värmepumpar och andra värmelösningar.

Markvärmepumpar - för dig som funderar över just jordvärme/markvärme. Bra sajt med vägledning inom teknik, kostnader och konsumentråd.

Geothermal heat pumps på engelska Wikipedia - vi länkar till den engelska artikeln då vi anser att den är mer uttömmande och noggrann än den svenska motsvarigheten.

Takläggare - ett annat sätt att sänka sina värmekostnader på är att se över sitt tak, via denna sajt kan du hitta kunniga takfirmor, plåtslagare och andra takentreprenörer över hela landet.